Neznane i neznani : kroatistički prinosi / Mirko Tomasović
Autor Tomasović, Mirko
Nakladnik Zagreb : Konzor : Naklada Jesenski i Turk, 2011
Materijalni opis 193 str. : ilustr. ; 21 cm
Napomena Bilješka o autoru: str. 191-192.
Bibliografija uz svako poglavlje.
Kazalo.
Predmetna odrednica Tomasović, Jakov, 1882-1962 - život i djelo
Sabić, Marin, 1860-1923 - život i djelo
Vidović, Ana, književnica, 1800-1879 - život i djelo
Šporer, Juraj Matija, 1795-1884 - život i djelo
Kazali, Pasko Antun, 1815-1894 (Litteratura e civilita)
Vrdoljak, Ana, 1833-1869 (poezija)
Brlić, Jagoda, 1824-1897 (poezija)
Jarnević, Dragojla, 1812-1875 (poezija)
kajkavska drama - 17/19.st.
hrvatske književnice - 19.st.
hrvatska poezija - romantizam
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
821.163.42(091) Hrvatska književnost. Povijest književnosti
Anotacija Književnopovijesne studije o 'slabo ili nikako obrađenim, istraženim' piscima hrvatske književnosti 19. stoljeća. Razlog bavljenja 'anonimusima' autor pronalazi u svojim komparatističkim istraživanjima pretežno romanskih književnosti i uvjerenju da je 'fenomen nastanka iznimnih književnih ličnosti, velikih imena skopčan s postojanjem suputnika, sudionika nekog procesa, da su poetae minores pratilja ili ferment za poetae maiores'. Promatrajući teme, motive i versifikacijski doprinos zanemarenih i/ili nepravedno prosuđenih pjesnika u kontekstu u kojemu su njihovi opusi nastajali, autor otvara novi pogled na evoluciju nacionalne književne kulture.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-224-219-5
Građa Knjigaknjiga

TOMASOVIĆ, Mirko
Neznane i neznani : kroatistički prinosi / Mirko Tomasović. - Zagreb : Konzor : Naklada Jesenski i Turk, 2011. - 193 str. : ilustr. ; 21 cm
Bilješka o autoru: str. 191-192. - Bibliografija uz svako poglavlje. - Kazalo.
ISBN 978-953-224-219-5


Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog Gradske knjižnice IGK Karlovac
  • Skupni katalog knjižnica Karlovačke županije
  • Katalog Središnje knjižnice Slovenaca
  • Zavičajna zbirka GKKA
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti