Prožimanja : književnopovijesne studije i ogledi / Ilija Pejić
Autor Pejić, Ilija
Nakladnik Bjelovar : Hrvatski pedagoško-književni zbor, Ogranak Bjelovar : Neron : Družba Braća Hrvatskoga Zmaja, 2008
Materijalni opis 233 str. : ilustr. ; 25 cm
Nakladnički niz Biblioteka Stvaralaštvo učitelja ; knj. 17
Napomena Bibliografija: str. 207-219.
Kazalo.
Predmetna odrednica Kolar, Slavko, 1891-1963 (pripovijetke)
Sudeta, Đuro, 1903-1927 (poezija)
Dončević, Ivan, 1909-1982 (romani)
Lovrak, Mato, 1899-1974 (djela)
Špoljar, Krsto, 1930-1977 (romani)
Sabol, Željko, pjesnik, 1941-1991 (poezija)
Selaković, Milan, 1914-1995 (poezija)
Jušić-Seunik, Zdenka, 1905-1989 (djela)
hrvatska književnost - Bjelovar - 20.st.
kazalište - Bjelovar - 20.st.
Anotacija Knjiga književno-povijesnih studija kroz koje autor nudi sustavni pregled života i stvaranja šezdesetak književnika rođenih i odraslih u Bjelovaru ili njegovoj okolici: Ivan Vitez Trnski, Đuro Sudeta, Mato Lovrak, Slavko Kolar, Goran Tribuson i drugih poznatih i široj javnosti manje poznatih književnika. Također, autor prati različita kulturna događanja i atmosferu u kojoj su književnici djelovali. Knjiga sadrži brojne ilustracije, opsežan popis literature, te kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-6698-48-6 (Neron)
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog Gradske knjižnice IGK Karlovac
  • Skupni katalog knjižnica Karlovačke županije
  • Katalog Središnje knjižnice Slovenaca
  • Zavičajna zbirka GKKA
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti