Dobro, čisto, pravedno : načela nove gastronomije / Carlo Petrini ; [prevela s talijanskoga Anđelija Klarić Šlogar]
Dobro, čisto, pravedno : načela nove gastronomije / Carlo Petrini ; [prevela s talijanskoga Anđelija Klarić Šlogar]
Autor
Petrini, Carlo
Ostali autori
Nakladnik
Zagreb : Algoritam, 2013
Materijalni opis
231 str. ; 23 cm
Nakladnički niz
Facta
Napomena
Prijevod djela: Bueno, pulito e giusto.
 
Bibliografija: str. 227-231.
Klasifikacijska oznaka
613.2 Dijetetika. Načela nutricionizma
 
304.3 Način života
Anotacija
Karizmatični talijanski vođa "slow food" pokreta ovom knjigom želi čitatelja uputiti u problematiku očuvanja prirodne bioraznolikosti istodobno štiteći agrikulturalnu praksu, pogotovo onu tradicionalnu. Njegov je postulat da uvođenjem novog režima prehrane povoljno utječemo na vlastito zdravlje i izgled, ali i na okoliš. Kroz dostignuća moderne gastronomske znanosti ovdje se rješavaju suvremena pitanja organske hrane, održive poljoprivrede, genetski preinačenih proizvoda te očuvanja biološke i regionalne raznolikosti u prehrani.
Jezik
hrvatski
Standardni broj
ISBN 978-953-220-992-1
Građa
Knjigaknjiga

PETRINI, Carlo
Dobro, čisto, pravedno : načela nove gastronomije / Carlo Petrini ; [prevela s talijanskoga Anđelija Klarić Šlogar]. - Zagreb : Algoritam, 2013. - 231 str. ; 23 cm. - (Facta)
Prijevod djela: Bueno, pulito e giusto. - Bibliografija: str. 227-231.
ISBN 978-953-220-992-1


Katalog
  • Upute
  • Katalog
  • Klasifikacijske oznake
  • Predmetni sustav
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog Gradske knjižnice IGK Karlovac
  • Skupni katalog knjižnica Karlovačke županije
  • Katalog Središnje knjižnice Slovenaca
  • Zavičajna zbirka GKKA
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2020. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.