Kamov / Darko Gašparović
Autor Gašparović, Darko
Nakladnik Rijeka : Adamić [etc.] , 2005
Materijalni opis 357 str. : ilustr. ; 24 cm
Napomena Str. 321-326: Značajna književnoznanstvena monografija / Ante Stamać.
Str. 353-354: Bilješka o piscu.
Bibliografija: str. 329-334.
Predmetna odrednica Polić Kamov, Janko, 1886-1910 - bibliografije
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 - život i djelo
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (drame) - kazališne predstave - Hrvatska
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (drame)
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (Isušena kaljuža) - studije
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (djela)
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (poezija)
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (o Silviju Strahimiru Kranjčeviću)
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (o Juri Turiću)
Gašparović, Darko, 1944-2017 (Kamov) - studije
Polić Kamov, Janko, 1886-1910 (o Josipu Baričeviću)
groteska - hrvatska književnost - 20.st.
hrvatska književnost - moderna - studije
Anotacija Godine 1988. objavljena je knjiga istog autora pod nazivom "Kamov, apsurd, anarhija, groteska", studija koja je pobudila veliku pozornost. Pod naslovom "Kamov" pojavljuje se sada znatno proširena verzija sa stotinjak novonapisanih stranica analitičkih tekstova. Radi se o tri opsežna poglavlja: proslovu pod nazivom "Prolegomena za Kamova", potom slijedi poglavlje o Kamovljevim pismima, člancima, ogledima i putopisima pod nazivom "Peterovrstni izraz egzistencije", te poglavlje o teatrološkim aspektima Kamovljeva dramskog pisma. Znatno je prošireno i poglavlje "Litaratura", nadopunjeno novim naslovima koji se bave Kamovom objavljenima od 1988. godine do danas.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-219-251-4
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • Upute
Usluge
  • Moja iskaznica | Za članove
Knjige
Izbor kataloga
  • Katalog Gradske knjižnice IGK Karlovac
  • Skupni katalog knjižnica Karlovačke županije
  • Katalog Središnje knjižnice Slovenaca
  • Zavičajna zbirka GKKA
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti